Numan Kurtulmuş AK Parti saflarına katıldı

Uzun zamandır Türkiye siyaset gündemini meşgul eden HAS Parti Genel Başkanı Prof Dr. Numan Kurtulmuş'un AK Parti ile bütünleşeceği söylentileri dün, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kurtulmuş'a takılan rozet ile son buldu.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bu tören HAS Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Hikmet Yıldırım, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Terkin, HAS Parti Kırklareli eski İl Başkanı Abdullah Gökçe'de katıldı.
Geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara'da yapılan Olağan Kongre ile HAS Parti'nin kapatılmasına karar verilmişti. Bunun ardından hızlı bir şekilde ilerleyen süreç sonucunda Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve ekibi de AK Parti saflarına katılmış oldu.
İstanbul İl Başkanlığının İl Danışma Kurulu toplantısına katılan ve katılım törenini gerçekleştirmek üzere İstanbul'a gelen Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'ne Numan Kurtulmuş ile birlikte girdi. Salona girdiklerinde yoğun bir alkış ile karşılaşan Erdoğan ve Kurtulmuş, salonda bulunan partilileri selamladı. Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla başlayan programda Erdoğan ülke gündeminde yer alan konulardan konuştu. Erdoğan konuşmasında şu sözlere yer verdi.
"Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarının AK Parti'ye katılım törenini gerçekleştireceğiz. Yuvanıza hoşgeldiniz diyorum.
AK Parti'nin omuzlarında taşıdığı misyon büyük bir medeniyetinin ruhuyla şekillenmiştir. Biz aslında büyük bir çınarın dallarıyız.
Aşırılıklar hariç merkez siyasetine ister sağdan ister soldan olsun herkesi kucaklayacak muhabbete sahiptir. " dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından ise Prof. Dr. Numan Kurtulmuş kürsüye çıkarak konuşmasını yaptı.
 "Bugünün önemini belki bugün değil ama aradan geçen on yıllar sonra Türkiye siyasetinin dile getireceğini, yazacağını biliyorum. Öncelikle Sayın Başbakanımızın samimi ve içten teklifi, milletimizin yıllardır bize bu konudaki ısrarlı teklifleri, talepleri ve en nihayetinde de en zor şartlarda birlikte siyaset yaptığım geçen hafta Çarşamba günü fesih edilen HAS Parti'nin değerli kurucular kurulu üyelerinin kararı ile partimiz kapatıldı. AK Parti'nin saflarında yeni dönemde mücadele etmek, hep birlikte olmak için buraya geldik. Hepinizle uzun yıllar birlikte oluğum arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.
Salona girerken yüzlerce tanıdık arkadaşımızı burada gördük. 1998-2001 yılları arasında birlikte siyaset yaptığımız birçok arkadaşımızla yeniden aynı çatı altında buluştum. İnşallah bu birliktelikten Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi güçlü ve yeniden büyük Türkiye'nin kurulması için büyük bir sinerjinin ortaya çıkacağını ümit ediyor, bu konuda yeniden güçlü ve büyük bir Türkiye'nin kurulması için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizi ifade ederek Allah'tan bize kolaylıklar vermesini temenni ediyorum" diye konuştu.
Kurtulmuş, AK Parti'ye katılım süreci ile ilgili olarak hiç konuşmadığını ve gözlemlerini en iyi yaptığı dönemlerden biri olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "12 Temmuz 2012'de Sayın Başbakanımız, Başbakanlıkta bize bu teklifi iletti. İki ayı aşkın bir süredir bende süreci sizler gibi takip ediyorum. Çok konuşmadım, medya önünde de konuşmadım. Bir siyasetçinin en zor işlerinden birisi de konuşmamayı başarmak olduğunu bu süre içerisinde gördüm." Dedi.
Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un konuşmasının ardından ise AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a, ardından Kurtulmuş da, HAS Parti GİK üyesi Hikmet Yıldırım ve diğer GİK üyelerine rozetlerini takarak, hayırlı olmasını dilediler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Çok da iyi oldu. Umarım yeni "ana muhalefet"e benzemez bu kan değişimi hareketi.