Geçtiğimiz yıl ilimiz için kültür ve sanat adına önemli bir gelişme yaşanarak, Kırklareli'nin ilk oda sahnesi kuruldu. Oda Sahnesi'nin halkımızla buluşturduğu başarılı tiyatro oyunlarının yanı sıra, düzenlediği çeşitli etkinlikler ve kurslara bir yenisini daha ekledi.
İlimizde uzun yıllar boyunca eksikliği hissedilen, ancak Oda Sahnesi'nin faaliyete geçmesiyle beraber ilimizde tiyatro ve sahne eğitimi konusunda büyük bir eksikliği daha gidererek, yaş sınırlaması olmaksızın tiyatro ve sahne eğitimi veren Oda Sahnesi ekibi, hayata geçirdiği bu uygulama ile halkımızın beğenisini topladı. Oda Sahnesi'nin hayata geçirdiği tiyatro kursu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Oda Sahnesi Genel Müdürü Nihan Susulu yaptığı açıklamada '' Üç dönemdir Kırklareli Oda Sahnesinde devam eden Tiyatro eğitimlerimiz özellikle lise düzeyindeki öğrencilerin ilgisine maruz kalıyor.
Tiyatro'ya yoğun ilgi ve taleplerden dolayı hafta sonları kurslarımız devam ederken yeni bir tiyatro kursu daha açıyoruz. Bu kurs hafta içleri eğitim verecek ve yine eğitimler Oda Sahnesi'nde devam edecektir. Kursiyerlerimize Hocalarımız Uğur Özkaya ve Barış Bozkaya kurs süreci boyunca temel oyunculuk eğitimi, yaratıcı drama çalışmaları, artikülasyon, diksiyon eğitimleri, vücut gelişimi, tiyatro tarihi, metin okuma ve anlama gibi eğitimler verecektir. Kursiyerlerimizden oluşan ekibimizin adı 'Tatbikat Kumpanyası'dır. Dönem dönem yönetim kurulu ve yönetmenlerimizin ortak kararıyla profesyonel çalışan ''Temaşa Kumpanyası'na Tatbikat Kumpanyası'nda çalışma disiplinlerini beğendiğimiz oyuncularımızı dâhil ediyor ve kadromuza alıyoruz.
Şimdiye kadar kursiyerlerimiz ''Kanlı Nigar, Ful Yapraklar, Töre, ve Kaldırımlarda Oturuyorduk yaralarımız vardı'' isimli oyunları sahnelemiş ve Kırklareli halkının yoğun beğenisini kazanmıştır. 6 Ekim'de başlayan eğitim dönemi öğrencilerimiz ''Keşanlı Ali Destanı'' isimli oyuna hazırlamaktadırlar'' sözlerini dile getirdi.
Yakın dönemde yine talepler üzerine bu kez minik öğrencilerini ağırlayacaklarını ifade eden Susulu Drama çalışmalarının ağırlıkta olacağını bildirerek yeni bir tiyatro kursunun müjdesini verirken, devam eden dans ve yakın zamanda başlamayı düşündükleri müzik eğitimleri olduğunu dile getirdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol