Ödüllü eserler sergileniyor

2008 Vakif Medeniyeti "Su Yili" etkinlikleri kapsaminda yapilan yarismalarda dereceye giren eserlerin ve Vakiflar Genel Müdürlügü faaliyetlerinin tanitiminin yapildigi "Vakiflar Genel Müdürlügü Etkinlikleri ve Yarisma Eserleri Sergisi" 7 Eylül Pazar günü Selimiye Camisi Avlusu'nda ziyarete açildi.

Bundan önce Ankara, Tokat, Kayseri, Gaziantep ve Istanbul'da sergilenen eserler, Edirne halkinin ve Ramazan dolayisiyla Edirne'de bulunan misafirlerin begenisine sunuldu.

Edirne Vakiflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer, dünyanin mimarlik saheserlerinden biri olan Selimiye Camisinin avlusunda vakif eserleri ve derece almis sanatsal çalismalarin Ramazan ayi içerisinde ziyarete açik kalacagini belirtti. Sergi dolayisiyla bir açiklama yapan Hüseyin Özer, Ramazan dolayisiyla özellikle Selimiye'nin ziyaretçi akinina ugradigini, bu sergi sayesinde daha keyifli ve huzurlu bir sekilde Selimiye Camisi ve Külliyesini dolasabileceklerini ifade etti.

Sergilenen eserler hakkinda açiklamalarda bulunan Özer, "Sergimizde, Vakiflar Genel Müdürlügünce restore edilen tarihi eserlerin fotograflari ile Resim, Uygulanan Proje, Makale, Ebru, Illüstrasyon ve Kompozisyon dallarinda dereceye giren ve mansiyon alan su temali eserler, Sadaka Taslari, Vakif Müzeleri, Su Yollari ve Çesmelere ait fotograflar bulunuyor. Dünyadaki en görkemli Vakif eseri olan Selimiye'nin su görkemli kubbesinin altinda bu yarisma eserlerini halkimizla bulusturmaktan dolayi gururluyuz" dedi. Vakiflar Genel Müdürü Yusuf Beyazit'in "Vakif medeniyetimizin ilk temel tasinin kondugu 1048 yilindan bu yana 960 yil geçti. Bizler ulus olarak, 'Vakfet, yasa, yasat!' anlayisinin olusturdugu vakif medeniyetinin varisleriyiz." sözlerini animsatan Bölge Müdürü Özer, sergi kapsaminda yine Selimiye Avlusunda önümüzdeki haftadan itibaren ziyaretçilerin Selimiye ve Edirne hakkinda bilgilendirilmesi amaciyla bazi etkinliklerde de bulunulacagini söyledi. Bölge Müdürü Özer, "Edirne'de yasayan, Edirne'yi ziyarete gelen herkesi, 'Vakiflar Genel Müdürlügü Etkinlikleri ve Yarisma Eserleri Sergisi'ni görmeye bekliyoruz."dedi.

Toplam 185 eserin bulundugu sergi, her gün 10:00 ile 22:00 saatleri arasinda Selimiye Camisi avlusunda ziyaret edilebilecek.

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol