Okulların kapanmasını sayılı günler kala, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencileri yakından ilgilendiren Başarı Teşvik Programı açıklaması geldi. Dersleri iyi olan öğrencilerin yüzünü güldürecek uygulamanın kapsamı oldukça geniş.
Uygulama kapsamında sınıfında, okulunda öne çıkan öğrencilerin başarılarını ödüllendirmeyi hedeflediği bildirildi. Başarı Teşvik Programı kapsamında, kapsamında başarılı olan öğrencilere yılda iki defa net asgari ücretin yüzde 60’ına varan destekler verilecek. Aynı zamanda LGS'de ilk yüzde 5'lik dilimde yer alan öğrencilere de net asgari ücretin iki katına kadar bir defaya mahsus olmak üzere ödül verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı uygulama ile başarı motivasyonunu arttırmayı hedeflediğini ifade etti. Bunun yanı sıra uygulama kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere de destek olamyı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, meslek liselerinden mezun olan öğrencilere de destek olacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) da ilk 500 öğrenci arasında girenlere destek verilecek.
Programda yararlanmak için Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sitesi veya ilgili yerel yönetimlerin duyuruları üzerinden gerekli bilgileri alabilecekleri duyuruldu.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol