Bir ay boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında hem vatandaşların Otizm'e olan farkındalığı artırılıyor, hem de tüm öğrencilerin keyifli bir zaman geçirmesi sağlanıyor.
Bu kapsamda dün ilimiz Festival alanında biraraya gelen öğrenciler ve veliler gökyüzüne renkli balonlar bırakarak, bu anlamlı güne dikkat çektiler. Saat 13.00'de gerçekleşen etkinlikte bir açıklama yapan Okul Müdürü Şahin Değer; "Öncelikle bugün bizleri yalnız bırakmadığınız ve yanımızda olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü kapsamında ay boyunca yapacağımız etkinliklerden biri olan balon uçurma etkinliği için bir aradayız. Okul olarak yaptığımız projeler ve gerçekleştirdiğimiz etkinlikler öğrencilerimizin toplumla bütünleşmesine ve toplumda otizm farkındalığı oluşturulmasına yönelik çalışmalardır. Bugün dünyada yeni doğan her 80 çocuktan 1'i otizmlidir ve bu oran her geçen sene çok hızlı bir şekilde artmaktadır. Bu nedenle toplumda farkındalık yaratmak çok daha fazla önem kazanmaktadır. Bizler de bugün olduğu gibi önümüzdeki süreçte de hayata geçireceğimiz projelerimiz ve yapacağımız etkinliklerle toplumu bilinçlendirerek çocuklarımızın toplumla bütünleşmesi yolunda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi "Eğitimde Feda Edilecek Tek Bir Fert Yoktur." Saygılarımla" dedi.
Etkinlik tüm katılımcıların hep birlikte gökyüzüne balonları bırakması ile sona erdi.
Otizmde Farkındalık için gökyüzünü balonlarla kapladılar
Kırklareli Gökkuşağı Özel Eğitim Uygulama Merkezi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol