Kirklareli Baraji'nda balik tutmanin tadini çikaran amatör balikçilar, Kambur Sazan adini verdikleri 3 kilo 200 gram agirliginda olan baligi yakalamanin da mutlulugunu yasiyorlar.
Ramazan ayinda Kirklareli Baraji'nda büyük yogunluk yasaniyor. Kimileri oruç saatinin uzun olmasindan dolayi vakit geçirmeye gelirken kimileri ise yasam stili haline getirdikleri balik tutmanin mutlulugunu yasiyor. Son günlerde baraja olta atan balikçilar en az iki kilo balik ile evlerine dönüyor. Uzun zamandir barajdan balik çikmadigini belirten amatör balikçilar Ramazan ayinda baligin arttigini belirttiler. Balik tutmanin çok keyifli oldugunu ve bos zamanlarini degerlendirdiklerini söyleyen amatör balikçilar, "Buraya hem stres atmak için hem de vakit geçirmek için geliyoruz. Bugünlerde buradan iyi balik çikiyor. Çok uzun dönemdir böyle balik çiktigina rastlamadik. Havalarin da güzel olmasi iyi vakit geçirmemize neden oluyor. Geçtigimiz gece Kalbur Sazan dedigimiz bir balik yakaladik. Yakaladigimiz balik 3 kilo 200 gram agirliginda. Bizler hem stres atip aksam soframiza balik getirmenin mutlulugunu yasiyoruz" dediler.
Yasaklara uymayanlar var
Amatör balikçilar en çok ag ile avlanan balikçilardan sikayet ettiklerini ifade ettiler. Balik tutarken Tarim Il Müdürlügü'nün getirmis oldugu yasaklara dikkat ettiklerini belirten balikçilar, "Barajimiza bazi sehirlerden gelen balik tutkunlari bu dikkatleri göz önünde bulundurmamaktadirlar.
Bu yüzdende hem baraj suyu kirlenmekte hem de katliami yapilmaktadir. Yani, barajda agla balik tutulmasi yasak oldugu halde duyarsiz vatandaslar var. Bu olaya da bir çözüm bulunmasi gerekmektedir. Buradan sizlerin araciligiyla ag ile balik tutanlara sesleniyoruz. Balik tutmak zevk isidir katliam isi degil lütfen duyarli olalim, yasaklara uyalim" diyerek ag ile avlananlara sitem ettiler.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol