Ilimiz sairlerinden Alaeddin Ikican, Rumeli TV’de her hafta Persembe aksamlari yayinlanan ve Ilimiz ozanlarindan Hasan Öztürk'ün sundugu "Sairane Ezgiler" Programi’na konuk olarak katildi. Sair Alaeddin Ikican, 21.05.2009 günü aksam saat 20.00’de canli olarak yayinlanan programa siirleri ile renk katti.
Sözleri Alaeddin Ikican'a, müzigi ise Hasan Öztürk'e ait olan Kirklareli Türküsü ile baslayan program güzel sohbetlerle ve sairin kendisini tanitmasiyla devam etti. Yaklasik 40-50 civarinda Muhtar, is arkadasi ve Istanbul'dan katilan konuklarin olusturdugu misafir kitlesi önünde devam eden programda Alaeddin Ikican Yayla Mahallesi, Hasan Öztürk'e, Muhtar Dostlara, ve Gönlümdeki Askima isimli annesi için yazdigi siirleri seslendirdi.
Program sirasinda Kirklareli'nde yetisen ürün ve el sanatlarindan peynir, helva, hardaliye, pekmez, kavakdere karpuzu, Halk Egitim ve Aksam Sanat Okulu Müdürlügü el sanatlari kursiyerlerince gerçeklestirilen "mis sabunculugu" kapsaminda çiçek yapimlari tanitildi. Bu sirada mis sabunculugunun özellikleri ve gelisimi hakkinda bilgi veren Alaeddin Ikican;
“Bildigim kadariyla meyve seklindeki mis sabunculugunun merkezinin ve üretiminin Edirne'de basladigini ve geliserek devam ettigini, ancak çiçek sekli verilerek anber, misk ve gül esanslarinin yogrularak hamur kivamina getirilip çiçek sekli verilerek ve üzerleri çiçek renginde boyanarak olusturulan mis sabunlarinin ilk üretildigi yerin de Kirklareli oldugu konusunda bilgi sahibi oldugunu belirtti. Bu konuda çiçek sekli verilerek nadide bir aksesuar olusturan mis sabunu çiçekleri konusunda programa katki saglayan yardimci olan Kirklareli Halk Egitim Merkezi ve Aksam Sanat Okulu Müdürlügüne tesekkür etmeyi ihmal etmedi.
Programin devami boyunca stüdyoda bulunan ve Sairimizi yalniz birakmayan muhtar ve is arkadaslari ile okul arkadaslarinin zaman zaman programa katilmalari ve destek vermeleri ve renk katmalari dikkati çekti. Tüm Muhtarlar adina Pasayeri Köy Muhtari Osman Ilhan'in program sunucusu ozan, Sair, Yazar ve Gazeteci Hasan Öztürk'e, Bayramdere Köy Muhtari Osman Aktas'in da program konugu Sair Alaeddin Ikican'a çiçek verdikleri, lise çaglarindaki ögrenci arkadaslarindan üç kisinin yönetimde bulundugu Istanbul'da faaliyet gösteren Kirklareli'liler Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Hasan Üstün'ün programa çelenk göndermesi canli yayina misafir olarak katilan tüm konuklara dernegin kalemlerinden hediye etmesi programa ayri bir güzellik katti.
Program boyunca Gençlik ve Spor Bayrami ve Atatürk'ü Anma Haftasi nedeniyle Hasan Öztürk'ün okudugu güzel bir siir ve türküleri müteakip, canli yayina katilan konuklardan Erikler Köyü’nden Süleyman Akgül “Yasa Mustafa Kemal Pasa Yasa” türküsünü seslendirdi. Hasan Öztürk ile özdeslesen Manolya ve Çingenem türküleri ile Muhtarlari sahneye davet eden Öztürk tüm katilan konuklarin sahnede keyifle oynamalarina neden oldu.
Son siir olarak “Gönlümdeki Askima” isimli annesine olan duygulari yansitan siirini okuyan program konugu Sair Alaeddin Ikican siirini seslendirirken stüdyoda bulunan bazi konuklarin gözyaslarina hakim olamadiklari gözlerden kaçmadi. Güzel, keyifli ve neseli bir sekilde geçen “Sairane Ezgiler” Programi iki saat sonunda Trakya’ya özgü “Yüksek yüksek tepelere ev kurmasinlar” türküsü ve bu türkü esliginde oynayan Muhtarlarin karsilama oyun havasi ile son buldu.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol