SAIR YAZAR, KARAHAN YILMAZ

Sair Yazar Karahan YILMAZ 1958 yilinda Nevsehir'e bagli Avanos Ilçesinde dogdu.
Ilk ve orta okulu Nevsehir'de ve Liseyi Ankara'da tamamladi. Ankara Gazi Üniversitesi'nde kisa bir süre memurluk yaptiktan sonra 1981 yilinda Fransa'ya yerlesti. 1989 yilinda iki dil de yayinlanan "Olusum Dergisi"ni kurarak üç yil yayin yönetmenligini yapti. Çesitli dergi ve antolojilerde siirleri yayinlanan Sair Yazar Karahan Yilmaz iki çocuk babasi ve halen Fransa'da bir kültür merkezinin yöneticiligini yapmaktadir.
Sairin siirlerinden bazilari Haluk Özkan-Onur Akin-Zafer Gündogdu ve Hasan Yükselir gibi sanatçilar tarafindan seslendirilmistir.
Sair Karahan YILMAZ yayinlanmis eserleri söyledir Sabahlar Karanfil Kokuyor 1988- Sevgiler Yeni Tanim Istiyor 1991 - Seçme Siirler (Fransizca) 1992 - Durusun Kuskulu Bir Ge cedir 2000 - Sevdan Içimde Bir Sürgün 2006 - Yalnizligin Öte Yakasi 2006 adli kitaplari ve yayinlanmis birçok eserleri vardir.
"Savruldura Hayatin bir yerinden/ bir baska yerine".. diyor. Bir baska dizesinde de
"Yarali bir kus gibi geldi yalnizlik
Pulsuz ve adressiz bir mektup gibi
Sirtüstü uzanip yatti günlerce içimde
Yatti ve uyudu...." diyor.
Yasam, her yönüyle tasinacak bir yüktür. Sair, yasam benim, senin, onun bizlerin, sizlerin ve onlarin yüküdür diyor. Pesindende "Ömrümün karalanmis tüm sayfalarini temize çektim" dizesini de söylemlerine eklemis görünüyor. Biz sadece bu sairi tanitmak amaci ile size yazmaya çalistim. Siirlerinden örnekleri asagida bulacaksiniz.
YAÄzMUR YÜKLÜ BIR BULUTUM
Yagmur yüklü bir bulutum
Maviye sevdalidir umudum
Ufuklarimda günesler uyur
Gökyüzüdür benim yurdum

Dumanli dag baslarinda
Her gece yildiz toplarim
Martilarin çigliklarinda
Bir yakamoz olur susarim

Hayata sözlüdür kalbim
Asi bir rüzgar olur eserim
Takar kollarima baharlari
Dünyaya özgürlükler ekerim
Agustos 2004


YALNIZLIK
Derin bir sessizlik içinde geldi yalnizlik
Hüzünlü bir sonbahar gibi geldi
Sokuldu gecenin koynuna usulca
Sokuldu ve sustu!

Ansizin bastiran bir kis gibi geldi yalnizlik
Yorgun ve üsüyen bir kadin gibi geldi
Yürüdü isiksiz sokaklarimdan birinde
Yürüdü ve yoruldu!

Yarali bir kus gibi geldi yalnizlik
Pulsuz ve adressiz bir mektup gibi geldi
Sirt üstü uzanip yatti günlerce içimde
Yatti ve uyudu!

Agzi kokan bir adam gibi geldi yalnizlik
Bulutunu arayan bir yagmur gibi geldi
Kinindan çikartilan bir biçakti sanki
Düstü ve kayboldu!

Bana ve gazetemize Fransa'dan ulasan dostum sair Karahan Yilmaz'a tesekkürler.
Hosça kalin
mustafaermis@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol