SOL’da adaylar, 3'lenebilir

Türkiye'de, "SOSYAL DEMOKRAT," "MERKEZ SOL" "ECEVİT" denildiğinde akıllara ilk gelen parti, "DSP" Kırklareli'ndeki seçim rüzgarlarına yön verecek açıklamaları ve hamleleri 25 Ocak cumartesi günü Kırklareli'nin şirin beldesi KAYNARCA'da yaptı. Kaynarca'da Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Yanık olarak açıklanırken, İşçi partisi ve CHP'den sonra aday, SOL tabanda aday arayışına DSP'de ortak oldu

Rahşan Ecevit tarafından 14 Kasım 1985'te kurulan Türk siyasi partisi, Demokratik Sol Parti özellikle 1990'lı yılların ikinci yarısı ile 2000'li yılların başında Türkiye siyasetinde etkili olmuştu.

mayan, 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri'nde toplam oyların yüzde 0.25'ini alan Türkiye'nin en köklü sol partisi, 2014 itibari ile Bülent Ecevit ile birlikte yakaladığı başarı ivmesini ulaşıp, sol tabanının en etkili hareketi olmaya aday görünüyor. "Türkiye genelinde ki Bütün Belediyelerde adayımız olacak." Parolası ile yerel seçimlerde belli bir yüzde ile Genel seçimlerde iktidara yürüme hesapları yapan SOL HAREKETİ, Kırklareli'nde ses getirecek isimleri halk ile buluşturmaya başladı. DSP'nin Kırklareli için tek sıkıntısı Kırklareli Belediye Başkanlığına aday bir ismi henüz bulmamış olması. "Kaynarca Beldesi Demokratik Sol Partisi Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Yanık" diyerek adaylarını Kaynarcalı vatandaşlarla buluşturan, Kırklareli DSP İl Başkanı Göksel Ölmez, Kırklareli DSP İl Saymanı M. Tamer Östaskın, Kırklareli DSP İl teşkilatı üyeleri Adnan Bıyıklı, Vehbi Karaçam, 2014 Martında gerçekleşecek olan seçimler ve inancını taşıdıkları iktidar yürüyüşünü de Önadım Medya Grubu Haber muhabirleri vasıtası ile Kırklareli ve Türkiye kamuoyu ile paylaştılar.
Kaynarca Beldesi Demokratik Sol Partisi Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Yanık, Kırklareli DSP İl Başkanı Göksel Ölmez tarafından elinin; Kaynarca Belde Belediye başkanlığı için kaldırılması sonrasında duygularını, "Bizler Kaynarca DSP olarak önümüzdeki yerel seçimlerde partimizin Belediye Başkan adayı, meclis üyeleri ile birlikte, kaynarca'mızın sorunlarını biliyoruz. Kaynarcayı geliştirmek, değiştirmek ve büyütmek için aday olduk. Önümüzdeki dönem Kaynarca halkına faydalı olmak için kararlıyız. Bütün enerjimizi Kaynarcamızın gelişmesi için yoğun bir şekilde çalışacağız.  Belediye Başkanı ve Meclis adayları bilgi birikimlerini ve deneyimlerini, bizden sonra gelecek nesillere yaşanabilir ve huzurlu bir belde bırakacağımıza inancımız tamamdır. Adaletli ve yalansız bir yönetim biçimi sergileyeceğiz.Sorunsuz, yaşanabilir bir Kaynarca için cesur atak ve kararlı olacağımıza söz veriyoruz." Sözleri ile özetlerken, içinde bulunduğu yeri evi gibi gören herkese DSP çatısı altında toplanma kararı almaya davet etti. Yanık Konuşmasının devamında, "Elimizden geldiğince derdimizin, Kaynarcamıza hizmet etmek olduğunu göstermek. Bunu doğru ve anlaşılır bir şekilde halkımıza yansıttığımız taktirde başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.
Kırklareli DSP İl Başkanı Göksel Ölmez'de, yaklaşmakta olan 2014 martı ile alakalı olarak Kırklareli kamuoyu ile çeşitli gelişmeleri paylaştı. Türkiye'nin en köklü ve en merkez sol partisi olduğunun altını çizen Ölmez, "Partimizin maddi bir geliri bulunmaktadır. Kendi imkanlarımız ile her seçim döneminde çeşitli çalışmalarla, halkımıza doğru olanın bizlerin bulunduğu yerdeki zihniyet olduğunu gösteriyoruz. İnanıyorum ki, 2014 martı Türkiye'de bazı şeylerin değiştiği, DSP'nin iktidara yürüdüğü, halk tarafından beklenen zamanın kapılarını açacaktır." Diyerek sözlerine başladı.
Kırklareli Belediye Başkanlığı için, isim verilmesi zorunlu olan tarih 18 Şubat'ın son saatlerine kadar arayış içinde olacaklarını belirten Ölmez, "Kırklareli Belediye Başkanlığı için arkamızda bıraktığımız süreçte bir çok isimle görüşmelerimiz oldu. 4 kişi ile ciddi dirsek temaslarımızın ardından sonuca ulaşamadık. Kırklareli Belediye Başkanlığı için isim atayışımız dürüyor. İnanıyorum ki son tarih olan 18 şubat tarihine kadar, Kırklareli'nin ihtiyacı olan adayımızı, sosyal demokrat ağırlıklı ilimiz Kırklareli'ne sunacağız. İl Genel ve Belediye Meclis üyelerimiz hazır. Sadece Kırklareli Belediyesi için DSP'nin köklü ve karakterli duruşunu, Kırklareli için sergileyecek ismi arıyoruz. Adnan Bıyıklı, Bahattin Turgut gibi, Kırklareli'nin saygın ve itibarlı isimleri ile oluşturduğumuz seçim stratejimiz devam ediyor. En kısa zamanda Kırklareli'nin beklediği ismi Kırklareli'ne hediye edeceğiz."dedi. sol tabanlı siyasi partiler CHP ve İşçi partisinden sonra, DSP'de aday arayışına başladığını açıkladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol