Saadet Partisi Il Baskani Murat Hizir yaptigi açiklamada, SP Genel Baskani Numan Kurtulmus’un özel olarak ayarlanan frekans üzerinden tüm il ve ilçe teskilatlarina canli televizyon baglantisi ile seslendigini kaydetti.
Hizir açiklamasinda sunlari kaydetti;
“Genel baskanimiz Prof Dr. Numan KURTULMUÅz; 81 il ve 1000 e yakin ilçe teskilatina televizyon kanaliyla canli baglanti yapti. Özel olarak ayarlanan frekans üzerinden yapilan toplantiya katilim yogun oldu. Ilçe baskanliklari yoklamalrini illerine Il baskanliklari ise yoklamalarini Tanitma baskanliginin mail adresine ve telefonlarina veya fax yoluyla bildirdiler.
Böylece tüm Türkiye çapinda 50 bin kisiye yakin bir katilimla ortak toplanti yapilmis oldu ve tüm teskilatimiz bu toplantiya mail yada telefon yoluyla soru- görüs ve önerileriyle katkida bulundular. Istanbul il teskilatinda yapilan bu toplanti bundan sonra her ay degisik bir ilde tekrarlanarak sürdürülecek. Gelen bir soru üzerine Sayin Genel Baskanimiz asagidaki cevabi verdi;
“Paranin dini imani olmazsa, niye analarimiz babalarimiz ‘evladim sakin haram lokma yeme’ diye ögütlerler? Niye ‘haramzade’ diye bir tabir vardir? Niye ‘helal kazanç’ diye bir tabir vardir? Niye hala Anadolu’da insanlar bir takim pazar yerlerini açarken, esnaflar dükkanini açarken dualarla açarlar.. Niye hala bir çok esnafin duvarinda, ‘elkasibu habibullah’ “kazanan Allahin sevgili kuludur’ yazar? Niye bir çok dualar vardir?
Hadi bizden geçtik. Çok örnek aldiklari Bati’ya dönelim. Örnegin Ingiltere’de sanayi kapitalizminin altinda Protestan ahlakinin rolünü kim inkar edebilir? Ya da Japon ekonomik kalkinmasinin altinda, Japon dini degerlerinin ne kadar etkisinin oldugunu hepimiz biliyoruz. Hatta bugünkü dolarin üstünde ‘in god we trust’ (biz Allaha güveniriz) yazar. Yani kapitalizmin para birimi olmasina ragmen. Paranin dini imani olmaz demek, parayi nereden kazanirsan kazan ekonomin ahlaki yoktur demektir.
Bizim inancimiza, bizim ekonomi görüsümüze göre ekonominin ahlaki vardir. Ekonomik uygulamalar da, bir takim genel kabullerle bir takim temel paradigmalarla belirlenir. Siz Ekonominin dini imani yok derseniz, parayi nerden kazanirsaniz kazanin, bir takim zümrenin elinde zenginlik araci nasil
olursa olsun demektir, ki bu bizim temel ilkelerimizle çelisir.”
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol