TRT, yayina girecek yeni kanallarindan biri olan TRT Arap Televizyonu için bir ekibini, Kirklareli’ne gönderdi. Ilimize gelen TRT ekibi, geçtigimiz gün Kuntlar Çiftligi’nde bir dizi çekim yapti. Kirklareli Ticaret Borsasi Baskani Turhan Altintel ve yönetim kurulu üyesi Cemal Alkan’in da katildigi çekimler büyük bir keyif ve eglence içerisinde gerçeklesti.
Öncelikle “Bagbozumu çekimi” için gelen TRT ekibi; Kirklareli’nin kültürel özelliklerinin yani sira damak zevkine hitap eden çekimlerde yaparak, peynir, sucuk, baklava, hardaliye ve pekmez gibi geleneksel tatlari da çekim programina dahil etti.
Köy çocuklarinin ve kadinlarinin özellikle at arabasi ile bagda sarkilarla üzümleri tasimalari bagbozumu çekimlerine renk katti.
Gündüz çekimlerinin ardindan gece ise Kirklareli Halk Egitim Merkezi halk oyunlari ekibi, yöresel ezgilerimiz esliginde, en güzel oyunlarini sergilediler. Bunun sonrasinda Kuntlar ve Yardim aileleri, yöresel geleneklerimizi canlandirarak kiz isteme, kina gecesi merasimlerini ve bu canlandirmalardaki “Anne-Baba-Dünür” rollerini, amatör de olsa en iyi sekilde TRT kameralarina yansittilar. Kendi kültürümüzü disa yansitmak için gösterilen bu çaba büyük begeniyle karsilandi.
Hokus Pokus Film yapimcisi Akin Emanet koordinesinde gerçeklesen çekimler, oldukça renkli görüntülere sahne oldu.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol