"Tras ocagi Yenice'ye zarar vermeyecek"mis!

Yenice’de Valiligin “ÇED  gerekli degildir” karariyla ruhsat verilen ve Yenice’nin yok edilmesine neden olacak tras ocagini Meclis gündemine tasiyan CHP Kirklareli Milletvekili ve Içisleri Komisyonu Üyesi Mehmet Siyam Kesimoglu’na Çevre Åzehircilik Bakani Erdogan Bayraktar’dan yanit geldi.

Kirklareli’nin Pinarhisar ilçesindeki Yenice Beldesi’nde bir tras ocagina 1/25000’lik Çevre Planina tamamen aykiri olarak Kirklareli Valiligi Çevre ve Åzehircilik Müdürlügü’nün “ÇED gerekli degildir” karariyla 10 yillik ruhsat verildigini belirten Mehmet Siyam Kesimoglu, tras ocaginin Yenice’yi ormanlari ve su kaynaklari ile birlikte yok edecegini öne  sürmüstü.

Kesimoglu, Bakan Bayraktar’a “Ergene’yi Kurtarma Plani”ni hatirlatarak bu tras ocaginin Ergene’nin kaynaklarina zarar verecegi için kurtarma planiyla da çelistigini savunmustu..

Bakan Bayraktar ise topu DSI’ye, Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü ile Il Özel Idaresine atti. Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügünce söz konusu bölgenin tras ocagi olarak kullanilmasinda sakinca olmadigi yönünde görüs bildirildigini ifade eden Bayraktar, “DSI Genel Müdürlügü 11. Bölge Müdürlügü ve Kirklareli Il Özel Idaresinin de tras ocaginin açilmasinda ve faaliyet göstermesinde bir sakinca olmadigi yönünde görüs bildirmislerdir” dedi.

Kirklareli Çevre ve Åzehircilik Il Müdürlügü’nün bu kurumlarin görüsleri ve Çevre Mevzuatina göre karar verdigini savunan Bakan Bayraktar, “ÇED Gerekli Degildir’ karari nihai bir karar da degildir” diyerek bu kez de topu ruhsat veren kuruma atti. Bakan Erdogan Bayraktar, Kesimoglu’na verdigi yanitta ayrica, tras ocaginin Yenice’de ormanlik alanlari yok etmeyecegini ve su kaynaklarini etkilemeyecegini iddia etti.

Bakanin cevabini degerlendiren CHP Milletvekili Kesimoglu ise; “Bilim Sayin Bakanin söylediklerinden farkli seyler söylüyor. Sayin Bakan’a degil bilime itibar ediyoruz. Sayin Çevre Bakanini çevreyi korumaya davet ediyoruz. Bir kez daha söylüyorum Yenice’nin yok edilmesine izin vermeyecegiz” dedi.

Kesimoglu Yenice konusunu Orman ve Su Isleri Bakani Eroglu’na da sordugunu hatirlatti ve henüz Bakan Eroglu’ndan bir cevap gelmedigini kaydetti. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol