"Türkiye'de hiçbir şey eskisi olmayacak dedik, öyle de oldu"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu AK Parti Kırklareli Kadın Kolları İl Başkanlığı'nın 4. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Bakan Müezzinoğlu, Türk milletine 200 yıl boyunca kır tavuğu muamelesi yapıldığını, bu milletin bir kartal gibi uçmasını engellediklerini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye'nin adeta kartal misali uçtuğunu ifade etti. Kongrede, Kadın Kolları İl Başkanlığı da güven tazeledi…

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Kadın Kolları İl Başkanlığı 4. Olağan genel Kurulunu Cumartesi günü Paşa Cafe'de gerçekleştirdi. Saat 15.00'de başlayan genel kurula Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili Bölge Koordinatörü Gülay Dalyan, MKYK üyesi Nurten Şahin ve Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan ile çok sayıda partili katılım gösterdi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan'ın başkanlığında Divan teşekkülünün oluşturulmasının ardından, ilk olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mesajı okundu. Saygı duruşunun gerçekleştirilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kadın Kolları İl Başkanı Hazel Yolgiden kürsüye davet edildi. Yolgiden'in konuşmasının sonrasında, yönetimin faaliyet raporu okundu ve söz konusu rapor üyelerin oylarına sunuldu. Oylamanın sonrasında ise protokol konuşmalarına geçildi.
İlk olarak kürsüye AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan davet edildi. Gürşan konuşmasına 14 Şubat Sevgililer Gününü kutlayarak başladı. Milletvekili Gürşan açıklamalarında 7 Haziran genel seçimlerinin önemine dikkat çekerek, çok çalışılması gerektiğini vurguladı. Bu anlamda Kadın Kollarının çalışmalarına ayrı bir önem verdiğini kaydeden Gürşan, 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.
Gürşan'ın konuşmasını ise Ak Parti İl Başkanı Alper Çiler'in konuşması takip etti. Çiler konuşmasında şunları kaydetti;
"Bugün Kırklareli İl Kadınlar Kolu Başkan ve Yönetimini, daha sonrada İl Gençlik Kolları Başkan ve Yönetimini belirleyip, daha önce Seçilmiş İl ve İlçe Teşkilatlarımızla birlikte, öncelikle, tek yumruk halinde, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak, "Yeni Türkiye"mizi ilgilendiren, bir nevi dönüm noktası olan ve zaten hazırlanmaya başladığımız Milletvekili Seçimlerine var gücümüzle asılacağız.
Bu kutsal Davada Tüm Teşkilatlar bir arada olacağız. "Ben değil biz, kişiler değil, partimiz, teşkilatımız esastır". diyeceğiz. Tecrübeli büyüklerimizi, kanaat önderlerini dinleyeceğiz. Sivil toplum kuruluşları ile çok sıkı irtibat halinde olacağız.
Üye kayıtlarını daha da arttırmaya, yenisiyle-eskisiyle herkesi kaynaştırmaya, dargın -küskün bırakmamaya, mevcut olan birlik, beraberliğimizi iyice pekiştirmeye çalışacağız.
Şeffaf olacağız. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı, çeşitli yollar ile duyuracağız. Kahvaltı ve çaylı toplantılar düzenleyeceğiz. Mücadelemizi, diğer siyasi partilere karşı yapacağız.
Dik duracağız. Biz Türkiye'nin gelmiş geçmiş en güçlü Partisi v e iktidarıyız. Bize atılan iftiralara cevap verecek, sesimizi yükseltecek ve dikileceğiz. Herkese gideceğiz. Bize, bir elini uzatanın elini, iki elimizle sıkacağız. Partimizin bugüne kadar yaptıklarını anlatacağız.
Başta Sağlık konusu olmak üzere Türkiye'nin nereden, nereye geldiğini sıkılmadan usanmadan tekrar, tekrar anlatacağız. Sadece 2014 yılında 1,5 milyon kişiye iş bulunduğunu, AK Parti olmazsa, Devletin emekli maaşlarını bile dağıtamayacağını söyleyeceğiz. Vatandaşın haklı taleplerini, çözmeye çalışacağız. Haklı olan hiç kimseyi devlet kapısı önünde, karakolda, hastanede mağdur bırakmayacağız.
Siyasi Otoriteyi hakim kılacağız. Seçilmişlerin haklarını sonuna kadar savunacak, taşıdığımız davulu, kendimiz çalacağız. Tokmağı başkasına bırakmayacak Bürokrasi çarkının aksıyan, takılıp çalışmayan dişlileri hakkında gerekeni yapacak, çalışır hale getireceğiz. Esnafımızın, köylümüzün, işçimizin, çiftçimizin, tüccarımızın, memurumuzun dertlerini dinleyecek çözmeğe çalışacağız. İlimizde çözemediğimiz meseleleri Ankara'daki yetkililerimize, gerekirse Başbakanımıza kadar götürecek ve nasıl, nasıl çözeceğiz. Kırklareli İlindeki yatırımların planlayıcısı ve takipçisi olacağız.
Köy ve kasabalarımızı sık sık gezerek, meselelerine çözüm bulacağız. İşsizliği giderebilmek için Organize Sanayi bölgemize, işsizliğin olduğu diğer yörelere daha fazla fabrikanın gelmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız. Vatandaşların talepleri için parti binamız ve telefonlarımızı devamlı açık tutacağız. Fakiri, fukarayı gözeteceğiz. Öncelikle onların meselelerini çözeceğiz. Partimizi her yerde, layık olduğu şekilde temsil etmeye çalışacağız. Kırk Şehitler diyarına, Kırklareli İline, Partimizin Bayrağını en yüksek noktaya asacak, İnşallah o günleri de birlikte görüp, yaşayacağız. Zor ama imkansız olmayan bu zaferin formülü, bir an evvel ciddi olarak seçim çalışmalarına başlamaktır. Partimizin Tüzük ve Yönetmeliklerinin gösterdiği doğrultuda, gerekli toplantı ve çalışmaları yapacağız.
Bu konuda yine en büyük görev saygıdeğer hanımlarımıza düşmektedir. Çünkü onlar ev Hanımları ile daha iyi diyalog kurabilmekte kişilerin siyasi tercihlerini öğrenebilmekte, bilgili, sabırlı ve ısrarlı tutumları ile çok, çok başarılı ve ikna edici olmaktadırlar. Kendilerine şahsım ve partim adına burada bir kere daha şükranlarımızı sunuyorum.
Tüm aday adaylarımız 20 Şubata kadar başvurularını yapacaklar, 28 Şubat - 1 Mart tarihlerinde Temayül yoklamaları yapılacak ve Genel Merkeze bildirilecek. Genel Merkezimiz de adaylarla mülakat yapıp, 22 Mart - 6 Nisan tarihleri arasında Genel Başkan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Başkanlığında toplanacak Üst Kurul, Aday sıralamasına son şeklini verip, Milletvekili Listelerini, 7 Nisanda, Yüksek Seçim Kuruluna verecektir.
Çıkarılan her fazla milletvekilliği, bizi 367 rakamına götürüp, Partimize Mecliste, Anayasa değişikliğini yaptıracak gücü verecek. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği Başkanlık Sistemine ve Yeni Türkiye ye, çok daha güzel günlere, 2023'e, 2071'e taşıyacaktır."
Çiler'in bu alkış alan konuşmasının ardından bu kez kürsüye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu davet edildi. Alkışlar ve "Trakya'nın abisi, abi bize sahip çık" tezahüratlarıyla konuşmasına başlayan Müezzinoğlu, Türkiye'nin 12 yılda büyük yollar kat ettiğini kaydederek, özellikle sağlıkta, eğitimde, ekonomide büyük kazanımlar elde edildiğini vurguladı. Bakan Müezzinoğlu bu ülkenin 28 Şubat zihniyetinden çok çektiğini, başörtüsü üzerinden siyaset yapıldığını ve bireysel özgürlüklerin kısıtlanarak Atatürk'ün gölgesinde CHP'nin yan gelip yattığını ifade etti.
Bakan Müezzinoğlu; "Esas özgürlük karşıtı bunlardır. Nice genç kızlarımız üniversite kapısından kovuldular. Eğitimlerini yarım bırakmak zorunda kaldılar. Ama artık o dönem kapandı. Şimdi tıpkı bu salonda da olduğu gibi başı kapalı ile başı açık yan yana oturabiliyor. İşte bu demokrasidir, milli iradedir. Hala daha o günlere dönmek isteyenler var. Partimizin kurucusu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu yola çıkarken "Artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi ve öyle de oldu. Eskiden ülkemizde bir turist kalp krizi ya da trafik kazası geçirdikten sonra o turistin ülkesi ambulans uçağı ile hastasını alıyor ve kendi ülkesine götürüyordu. Biz de imrenerek bakıyorduk. Hayal gibi geliyordu. Ama artık o hayal gerçek oldu. Azerbaycan'daki tır şoförümüzü ya da İngiltere'deki milli atletimizi nasıl ambulans uçağımızla buraya getirerek, sağlık alanında nereden nereye geldiğimizi göstermiş olduk" dedi.
Bakan Müezzinoğlu konuşmasının sonunda partililerden çok çalışacaklarına dair söz aldıktan sonra kürsüden ayrıldı. Konuşmaların sonrasında seçimlere geçildi. Tek listeden tekrar aday olan AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hazel Yolgiden güven tazeleyerek tekrar aynı göreve seçildi. Kongre daha sonra iyi dilek temennileri ile son buldu. Bakan Müezzinoğlu Kırklareli'den ayrılmadan önce Kırklareli Valiliği'ni ve yeni yapılan Diş Hastanesini ziyaret etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol