CHP Genel Baskan Yardimcisi Erdogan Toprak, Kirklareli’nin Avrupa kiyisinda bir kent olmasina ragmen, Hakkari’nin bir ilçesi konumunda oldugunu söyledi ve bunun sorumlusu olarak ta iktidarin politikasini gösterdi. Toprak, iktidarin 8 yildir ülke adina hiç önemli gelismeler kaydedemedigine vurgu yaparak, durumun diktatörlüge dogru ilerledigini ifade etti.
Dün çesitli temaslarda bulunmak üzere Kirklareli’ne gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskan Yardimcisi Erdogan Toprak, saat 13:00’da CHP il binasinda partililerle biraraya geldi. Burada yogun bir ilgiyle karsilanan Toprak, düzenledigi basin toplantisinda Kirklareli’nin hem kendisi, hem de Türkiye için önemli bir yer oldugunu söyleyerek sözü söyle açti:
Burasi hala göç veriyorsa, bunun sebebi hükümettir
“Kirklareli, ülkemizin aydin ve birey olarak kendi özgürlüklerine önem veren insanlarinin yasadigi, Dünya’ya açilan bir kapimizin oldugu bir yer. Ama görüyorum ki her yerde oldugu gibi Kirklareli’nde de birçok sorunlar var. Özellikle tarim ve hayvancilikta çok büyük sorunlar yasandigini görüyorum.
Kirklareli, gelismekte olan bir il olmasi gerekirken göç veren bir il haline gelmis. Bugün siz Avrupa’ya en yakin il olacaksiniz, ama Avrupa’nin kiyisinda Hakkari’nin bir ilçesi gibi bir durumla karsi karsiya kalacaksiniz. Böyle bir cografya hala göç veriyorsa, iktidarin Türkiye’yi bir yere getirmesi mümkün degil.”
Devletin bankalari, çiftçi yerine baska kisilere kredi veriyor
Erdogan Toprak, hayvanciligin ve çiftçinin desteklemesi gerektigini, insanlarin kendi bölgelerinde gelismelerinin tamamlamasinin sart oldugunu vurguladi.
Toprak; “Bugünkü iktidara baktiginizda Türkiye’de KOBI’ler adeta unutulmus. Çiftçi, köylü, hayvancilik adeta unutulmus. Çünkü hükümet desteklemiyor. Halbuki hükümetin elinde hayvanciligi da, çiftçiyi de destekleyecek bir banka var. Halkbankasi var. Bunun kurulus amaci da bu. Ziraat Bankasi var. Bugün bu bankalar çiftçiyi ve hayvanciligi destekleyecek yerde medya ile ugrasiyor, medyayi destekliyor. Türkiye’nin bu yapi ile bir yere gitmesi mümkün degil. Bizim yapmamiz gereken, Türkiye’de çiftçiyi ve köylüyü milletin efendisi haline getirmektir” dedi.
Hükümetin iktidara geldigi 2002 yilinda ülkenin sadece birkaç meselesi oldugunu söyleyen Erdogan Toprak, konusmasinin devaminda su ifadelere yer verdi:
Sicak parayla ülkeyi yönetip buna da ‘istikrar’ diyorlar
“Ekonomi kendi çarkini çevirecek pozisyondaydi. O raydan çikmis ekonomiyi de bir program teslim ederek devraldilar. Türkiye’nin dis politikada birkaç meselesi vardi. Yunanistan’la sorunumuz vardi. Kibris konumuz vardi. Suriye ile bir de Ermenistan’la sorunumuz vardi. Peki 2002 ile 2011 arasinda bu meselelerden hangisi çözüldü? Ege sorunu çözüldü mü?
Adam kalkip Türkiye’nin göbeginde Basbakan’in yüzüne baka baka ‘sen isgalcisin’ dedi. Yunanistan meselesinde bir adim ileriye gittik mi? Kibris konusunda bir adim ileri gittik mi? Dünya Suriye’yi terör örgütü ilan etti. Biz Suriye’ye kol kanat gerdik. Ama Hatay’la ilgili tasarrufunu kullandirtamadik. Bir dostumuz Azerbaycan vardi. Ermenistan ile alt yapisi olusmamis dis politika deneyimsizligi ile gittik, Ermenistan’la müzakerelere basladik, orada da Azerbaycan’i küstürdük.
Bu iktidar devraldiginda 247 milyar dolar dis borcu-muz vardi. Bugün 550 milyar dolari geçti. Sicak para ile tefecilik yaptirarak ülkeyi tefeci gibi yönetiyorlar, buna da ‘istikrar’ deniyor.”
2002’de terör ‘yok’ denecek kadar azdi
Hükümetin 8 yilda elle tutulur bir sanayi yatirimi yapmadigini dile getiren Toprak, Cumhuriyetin degerlerine sahip olan ve o zamanlar yaratilan birçok yapiyi ise sattigini söyledi. 2002’de terör sayisinin ‘yok’ denecek kadar az olduguna dikkatleri çeken Toprak; “Ancak bugün yine 100’leri asan sehit cenazeleri görüyoruz. Altinda yatan neden nedir? Terörü cesaretlendirmek. Hükümet palyatif (yeterli etkinlige sahip olmayan) seylerle ugrasiyor” diye konustu.
Konusmasinda iktidara yüklenmeye devam eden Toprak, hükümetin dis politikasini da elestirerek sunlari dile getirdi:
Biz Arap ülkelerine hamillik yapiyoruz ama, onlar bizim hiç bir yerde arkamizda degil
“Hükümet Beyrut’un meydaninda nutuk atiyor. Ya sen Türkiye’de o düzeni kurdun mu ki, disarda gidip nutuk atiyorsun.
Biz bu kadar Ortadogu’daki Arap ülkelerine hamillik yapiyoruz. Bir tanesi Kibris’la bir ticari isbirligine soyunmuyor. Dünya ile karsi karsiya geliyoruz. Ne AB’de, ne Kibris konusunda, ne de BM’deki herhangi bir kararimizda bunlarin hiç birini arkamizda görmü-yoruz.”
Artik Türk halkinin gözünün açilmasi gerektigini söyleyen Erdogan Toprak, hükümetin insalara posetle bir seyler dagitarak ülkeyi yönetmeye çalistigini elestirdi ve CHP’nin hedeflerinden birisi olan aile sigortasi projesinden de kisaca bahsetti.
Tüm zorluklari kapi kapi dolasarak asacagiz
Konusmasinda kadinlara yönelik degerlendirmeler de yapan Toprak, “Kadinin adi olmayacak yakinda. Ben Türk kadinina seslenmek istiyorum. Size çagdas Cumhuriyetin verdigi degerlere sahip çikin. Türk kadinimiz belki de bedel ödemedigi için böyle rahat teslim ediyor diyebilirim” dedi.
Türkiye’nin zor bir süreçten geçtigini belirten Toprak; “Bizim arkamizda çok büyük bir medya gücü yok. Ama bizim arkamizda inanç gücümüz var. Biz bu ülkeyi çagdas medeniyetler seviyesine götürmek için yola çiktik. Isimiz bu konuda zor olacak. Ama kapi kapi dolasarak yapmaliyiz. Biz bunu dostlarimiza anlatarak yapmaliyiz. Ssicak parayla, medyayla, medyadaki kisilere baski kurarak, elinden alarak yapilan ve bizim önümüzü kesmeye çalisan yapiyi kapi kapi dolasarak asacagiz. Umut ediyorum 2011, bu ülke için bir dönüm noktasi olur. Çünkü ülke ben merkezli bir diktatörlüge dogru kayiyor. Umut ederim buna bir son veririz” seklinde konustu.
Yönümüzü gelismis ülkeler gibi medeniyete dönmeyi umut ediyorum
Toplanti sonunda muhabirimizin Türkiye için nasil bir 10 yil öngördügünü sormasi üzerine Erdogan Toprak, “Türkiye’nin yeni bir onyilda çagdas medeniyetler kervanindan kopmamasini umut ediyorum. Umarim Türkiye, yönünü, gelismis dünya ülkelerindeki gibi medeniyete döner. Kadinimizin, gencimizin, çagdas bir sekilde yönetimi hakettigine, bu konuda sarsinti yasasakta birçok seyi rayina oturtacagimiza inaniyorum. Tabii ki çevre de son zamanlarda çok önemli bir konu haline geldi. Biz, bize emanet edilen bu çevreyi, gençlige saglikli bir sekilde, atiksiz, nükleersiz ve temiz bir sekilde devredecegimizi ümit ediyorum” cevabini verdi.
Il merkezinde basina kapali olarak devam eden toplanti sonrasi Toprak, Babaeski ve Lüleburgaz’i da ziyaret etti. Kirklareli’deki toplantida Milletvekilleri Turgut Dibek ile Tansel Baris, Belediye Baskani Cavit Çaglayan, Il Genel Meclis Baskani Tuna Soykan, önümüzdeki seçimler için aday adayligini açiklayan Mehmet Siyam Kesimoglu, ilçe ve belde belediye baskanlari, meclis üyeleri ve çok sayida partili hazir bulundu.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol