"Uyanış" sahnelendi

Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lise'si öğrencileri, Mevlid Kandili'ni kutlamak için, kendilerinin yazdığı bir tiyatro oyunu sahneye koydu. İlk defa sahneye çıkan genç öğrenciler, izleyenleri güldürmeyi ve Mevlid Kandili'nin anlamını ifade etmeyi başardı. Oyundan önce seyircilere gecenin anlamını ifade eden çeşitli videolar izletildiği Uyanış adlı tiyatroda, salonun iki katıda tamamen doldu

Rektörlük Salonu'nda sahnelenen oyundan önce, Mevlid Kandili'nden ve okulun hizmetlerinden bahsedilen konuşmada, okul müdürü Necmi Şimşek "4 İmam Hatip Lisesi, 5 İmam Hatip Ortaokulu var. 1110 öğrenciyle meslekte ve üniversitede güzel yerlere ulaşmak için eğitim veriyoruz" dedi. Okulun ilk açıldığı zamanlardan daha iyi yerde olduğunu ve bunun öğrenmen ve öğrencilerin özeni sayesinde başardıklarının da altını çizdi.
"Değerler eğitimi veriyoruz"
Okul Müdürü Şimşek konuşmasında, diğer okullardan farklı bir yanlarının olduğunu ve bunu ircaa etmekten büyük mutluluk ve kıvanç duyduklarını belirtti. "Biz değerler eğitimi veriyoruz. Diğer okullardan farklıyız. Gençlere milli kültürü veriyoruz" diyen Şimşek, farklarını ifade edebilmek için Mevlana'nın bir sözünden alıntı yaparak "Buğday değerlidir, un da değerlidir. Ekmek daha değerlidir. Ekmeğe şükretmek işte o en büyük değerdir" diyerek, ilimle amel etmenin önemini vurguladı. Genç nesilleri milli kültür ve değerler ışığında büyütüp, yarınları kurmak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Şimşek, 310 öğrenci için ellerinden gelenin en iyisini yaparak, hem mesleki hem de üniversiteye gideceklerin güzel yerlerde olmasını amaçladıklarını belirtti.
Usta oyunculara taş çıkarttılar
Yazan da sahneleyen de onlar oldu. Doğum zamanı anlamına gelen, Mevlid Kandili'ni kutlamak için, günümüzde unutulmaya yüz tutan bazı doğruları, dini görevlerimizi hatırlatmak olduğunu ifade ettiler. Güldürdüler de düşündürdüler de. İzlemeye gelen büyük küçük herkese, bugünü yaşarken unutulan sorumlulukların olduğunu hatırlatan genç öğrenciler, bir aileyi ele alarak anne-baba-çocuklar üçgeninde iletmek istedikleri mesajları anlattılar.
Peygamber efendimizin doğum gününde yani Müslümanların bayramında, hayatın koşturmasında unuttuğumuz ya da yerine getiremediğimiz sorumlulukları açıkça ifade eden gençler, üstlendikleri karakterleri usta tiyatrocular gibi sahneledi.
Değerler eğitimi, sorumluluk, ahlaki davranışlar, peygamberler hayatı gibi konuların da yer aldığı Uyanış adlı tiyatroya, AK Parti Belediye Başkan Adayı Selahattin Minsolmaz da katıldı. Salonun girişinde, konukları karşılayan öğrencilerle konuşan Minsolmaz, konuklar için hazırlanan renkli kağıtlara yazılarak katlanmış surelerden de almayı ihmal etmedi. Ardından eşi Ebru Minsolmaz ile salondaki yerini aldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol