Uzunköprülü Çiftçiler Günlerini Kutladı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle ilçemizde kutlama etkinliği gerçekleştirildi. Uzunköprü Ziraat Odası tarafından organize edilen etkinlik kapsamında çiftçiler ilk olarak oda önünde bir araya geldi. Ardından ise kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanına yüründü. Burada Atatürk Anıtına Çelenk Sunulurken, Uzunköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanvekili Cemal Durma günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. Cemal Durmaz yaptığı konuşmada, “Bugün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü burada şu anda bizi yalnız bırakmayarak, bu anı bizimle birlikte paylaştığınız için sizlere teşekkür ederiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, "Milli ekonominin temeli ziraattır." sözleriyle, tarım sektörünün ülkemiz ekonomisinin temel taşı olduğunu belirtmiştir” vurgusunda bulundu.





Konuşmasının devamında 2024 yılının tüm üreticiler için verimli olmasını temenni eden UZO Başkanvekili Cemal Durmaz şunları kaydetti, “Biliyoruz ki buğday üreticisi müdahale alım fiyatının açıklanmasını bekliyor. Buğday üreticilerimiz, üretimde yaptığı masrafların, verdiği emeğin, döktüğü alın terinin karşılığını almak istiyor. Ülkemizde hasat döneminin başladığı bugünlerde çiftçi kardeşlerimize doğal afetlerden uzak, bol bereketli ürünler dileriz. Bütün çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutluyoruz”.
ETKİNLİĞE YOĞUN KATILIM
Etkinliğe Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin ile çok sayıda siyasi ve kurum amirleri de katılım gösterdi. Atatürk Anıtındaki etkinliğin ardından yine kortej eşliğinde oda önüne gelindi. Burada Uzunköprü Ziraat Odası tarafından çiftçilere pilav ayran ikram edildi. (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol