Vali Cos I.B.B. Kent Orkestrasi konserindeydi

Geçtigimiz Cuma aksami Kültür Merkezi’nde gerçeklesen konser, Kirklareli’de çok degisik bir müzik rüzgari estirdi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Kent Orkestrasi Toplulugu’nun, 20 Subat Cuma aksami gerçeklestirdigi konser saat 20:00’da basladi. Konsere basta Kirklareli Valisi Hüseyin Avni Cos ve esi Aylin Cos olmak üzere; Vali Yardimcilari Zeki Koçberber, Volkan Köksal ve esi, Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoglu ve esi, Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Bilgin ve esi, Tarim Il Müdürü Murat Yildiz, Il Milli Egitim Müdürü Halil Ecevit, Mahalli Idareler Il Müdürü Aleaddin Ikican, Valilik Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Cengiz Sen, Kirklareli Belediyesi Özel Kalem Müdürü Üzeyir Onur Koçtürk, Kirklareli Ticaret Borsasi Baskani Turhan Altintel ve esi, daire ve mülki idare amirleri, resmi kamu kurum ve kurulus yetkilileri, sanatseverler ve birçok vatandas katilim gösterdi.                     

Konser öncesi ilk olarak sahneye orkestra sefi Üstünel Büyükgönenç davet edildi. Sonrasinda profesyonel müzisyenlerden olusan toplulugun konseri basladi.

Enstrümantal performansla baslayan gece, ilk olarak Grease Müzikhali’nden eserlerle start aldi. Ardindan, 1 erkek 3 bayandan olusan solist grubunun sahne almasiyla devam etti. Solistler, dünyaca ünlü efsane grup ABBA’nin unutulmaz klasik parçalarini, Latin sarkilari, klasiklesmis ve popüler Türkçe Pop sarkilari kendilerine has yorumla izleyicilere sundular.

Daha sonra arka plandaki müzisyenlerin tanitilarak saksafon ve klavye sov yaptigi konserin en ilginç sürprizi ise; bu sene ülkemizi Eurovision Sarki Yarismasi’nda temsil edecek olan Hadise’nin ‘Düm Tek Tek’ adli sarkisini, orkestranin kendi yorumuyla sunmasi oldu. Yaklasik bir buçuk saat süren konserde izleyiciler sik sik sarkilara tempo tutarak keyifli saatler geçirdi. Solistler son olarak Ayten Alpman’in essiz yorumu ‘Benim Memleketim’i tüm salonla beraber söyledi.

Konser sonunda orkstra sefi Üstünel Büyükgönenç’e bir çiçek takdim eden Vali Yardimcisi Volkan Köksal, toplulugun büyülü icrasindan oldukça memnuniyet duyduklarini söyleyerek, kendilerine tesekkür etti. Üstünel Büyükgönenç’te, geçen sene de burada sahne aldiklarini belirterek, yine ayni keyif ve mutlulukla ayrilacaklarini söyleyerek tesekkürlerini sundu.

Armoni rüzgarinin esintisine kapilmis izleyiciler de, konserden büyülenmis olarak ayrildilar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol