Dün, Kırklareli Defterdarlığı tarafından 27. Vergi Haftası kapsamındaki etkinlikler çerçevesinde "Vergi" konulu panel düzenlendi.
Kırklareli SMMMO Konferans Salonu'nda saat 14.00'te başlayan etkinliğe, Kırklareli SMMMO Başkanı Burhan Üstünkol, Kırklareli Defterdarı Sacide Şakar, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Meclis Başkanı Erdoğan Semerci ve öğrenciler katıldı.
Kırklareli SMMMO Başkanı Burhan Üstünkol ve Kırklareli Defterdarı Sacide Şakar'ın konuşma yaptığı, TÜRMOB Genel Saymanı Yeminli Mali Müşavir Ülkü Sönmez'in "Vergi" konulu bir sunum gerçekleştirdiği panel, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından "Vergi" konulu kısa tanıtım filminin gösterimi ile devam etti.
"Sağlıklı bir ticari hayat için sağlıklı bir denetim lazım"
Film gösteriminin ardından panelin açılış konuşmasını yapan Kırklareli SMMMO Başkanı Burhan Üstünkol Vergi Haftası nedeniyle defterdarlığın organize ettiği bu etkinliğe kendilerini de katılımcı olarak çağırmalarından ötürü Kırklareli Defterdarlığı'na teşekkürlerini ileterek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:
"Sorunlarımız dediğimizde, sadece mali müşavirliğin sorunları değil, bunlar tüm iş dünyasının, gelir idaresinin ve mali müşavirliğin ortak sorunlarını kastediyoruz.
Ayrıca dün (Salı günü) itibariyle girmiş olduğumuz ve 01-07 Mart arasında kutlanan Muhasebe Haftamız var.
Bu dönemde de meslek camiamızın tüm sorunlarını ve yapmak istediklerini çeşitli platformlarda dile getirmeye çalışıyoruz.
Dün(01 Mart) itibariyle ziyaretlerimiz başladı ve programlarımız devam edecek.
Devlet hazinesine en büyük katkıyı sağlayan iki kurumdan bir tanesi Gelir Vergisi, bir tanesi de Mali Müşavirler Camiası. Tabii ki ana aktör de iş adamlarımız.
Eğer doğru bir iş dünyası yaratamazsanız ne doğru dürüst vergi toplayabilirsiniz ne de doğru dürüst muhasebe işi yapabilirsiniz.
O zaman sağlıklı bir ticari hayat için, sağlıklı bir denetim ve sağlıklı bir muhasebe sisteminin oluşması gerekir.
Bu doğrultuda öncelikle bilinçli mükellef yaratmamız lazım. Yöneticilik kabiliyeti yüksek gelir idaresi ve eğitimli bir muhasebe camiası yaratmamız lazım.
Eğer bu camialar bütünleşirse arzu ettiğimiz her şeye kavuşacağımıza inanıyorum."
Vergi etkinlikleri önümüzdeki dönemde de devam edecek
Üstünkol'un ardından kürsüye çıkan Kırklareli Sacide Şakar, 27. Vergi Haftası Etkinlikleri kapsamında, Kırklareli SMMMO ile ortaklaşa olarak düzenledikleri panele gelen katılımcılara teşekkür ettikten sonra, içinde bulunduğumuz Muhasebe Haftası sebebiyle tüm muhasebeci ve mali müşavirlerin haftasını kutlayarak işlerinde başarılar diledi.
Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulabilmesi, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve özellikle gençlerde vergi bilinci geliştirmek amacıyla her yıl kutlanan vergi haftası kapsamında, bu yıl da bir dizi etkinlik düzenlendiğini dile getiren Şakar, dün gerçekleşen "Vergi" konulu panelle de, vergi haftası etkinliklerinin sona erdiğini ifade etti.
Ancak bunun, vergi ve mükelleflerle olan ilişkilerini sonlandırmak anlamına gelmediğini dile getiren Şakar, önümüzdeki aylarda da yine bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini vurguladı.
Sacide Şakar paneldeki konuşmasına şöyle devam etti:
"Gelir İdaresi Başkanlığımız her şeyden önce gelir politikasını adalet ve tarafsızlık içinde uygulamayı, vergi ve diğer gelirleri en az maliyetle toplamayı, vergi kayıp ve kaçağıyla etkin bir mücadele vererek mükelleflerin vergiye gönüllü uymalarını sağlamayı, mükellef haklarını da ayrıca gözeterek yüksek kalitede gelir idaresi olarak hizmet sunmayı ve mükelleflerin vergi yükümlülüklerini kolayca yerine getirmeleri için de gerekli tedbirleri almayı hedeflemiştir.
Ayrıca mükelleflerimizin vergi mevzuatından doğan hakları ve ödevleri konusunda her türlü iletişim araçlarını da kullanmak suretiyle bilgilendirmeyi kendisine ilke edinmiştir."
Ülkü Sönmez "Vergi" konulu bir sunum yaptı
Panele konuşmacı olarak katılan ve "Vergi" ile ilgili sunumunu gerçekleştiren TÜRMOB Genel Saymanı Yeminli Mali Müşavir Ülkü Sönmez, kendini kısaca tanıttıktan sonra konuşmasına şöyle devam etti:
"Şunu çok iyi bilmemiz lazım: Çok güzel statlar yaparak iyi futbolcu, çok güzel üniversiteler yaparak iyi öğrenci, çok güzel odalar yaparak iyi muhasebeci, çok güzel iş yerleri kurarak iyi iş adamı olmuyor.
Bunlar bilinçle, anlayarak, okuyarak, çalışarak oluyor. Sırf üniversiteyi bitirmek için üniversiteye gidiyorsanız hiç gitmeyeceksiniz, sırf bu ülkeye katkısı olmasın, üç kuruş para kazanayım diye iş yeri açacaksınız iş yeri açmayacaksınız."
Defterdara, oda başkanına kendisini davet ettiği için teşekkürlerini ileten Sönmez, Maliye Bakanlığı çalışanlarının Vergi Haftası'nı, muhasebecilerin de Muhasebeciler Haftası'nı kutladı.
TÜRMOB Genel Saymanı Yeminli Mali Müşavir Ülkü Sönmez, panelde vergi bilinci, vergide gönüllü uyum, kayıtlı ekonomiye geçiş, güncel mesleki sorunlar, mükellef hakları, e-tebligat, e-defter, e-arşiv, e-fatura ve e-bilet uygulamaları konularını kapsayan sunumunu gerçekleştirdi.
Sönmez'e katkılarından ötürü plaket verildi
Kırklareli SMMMO Konferans Salonu'nda, çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği panelin sonunda, TÜRMOB Genel Saymanı Yeminli Mali Müşavir Ülkü Sönmez'e, katkılarından ötürü Kırklareli SMMMO Başkanı Burhan Üstünkol ve Kırklareli Defterdarı tarafından plaket takdim edildi.
"Vergi" konulu panel büyük ilgi gördü
22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanan 27. Vergi Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Kırklareli Defterdarlığı ve SMMMO tarafından, 02 Mart 2016 Çarşamba günü, "Vergi" konulu panel düzenlendi. Kırklareli SMMMO Konferans Salonu'nda gerçekleşen panele katılımın yoğun olduğu gözlendi
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol