Wushu Sanda’cılar madalyalarına kavuştu

Gerçekte, saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve baleye benzer kareografik hareketler ve Uzakdoğu felsefesi, Wushu adı altında toplanır. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanır. İnsan karakterinin geliştirilmesi iradenin ve
öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçimi sağlanır. Aslen Ordu’lu olup Vize Pars Spor Kulübü sorumlusu Adil Danışman, Wushu Sanda’yı Kırklareli’ne getirerek yeni bir akım başlattı. Daha önce Kırklarelilerin pek adını dahi bilmediği spor dalı Wushu Sanda’yı Kırklareli’ne tanıtmak ve farkındalık yaratmak için kolları sıvayan Adil Danışman ve ekibi Antalya’da katıldıkları yarışmadan madalyalar ile döndü

Vize spor kulübü olarak Kırklareli’nde olmayan bir ilki yapmak istedik. Bu branşın burada vermiş olduğu eksikliği tamamlama amaçlı buraya geldik diyen Danışman, “Burada İl Gençlik Spor Hizmetleri Müdürümüze bunu sunarak kendisinin de olurunu aldık ve başladık. Yaklaşık 15 kişiyle biz burada sporumuzu yapıyoruz. Şuan baya yol kat ettik. Bu zamana gelmemizle birlikte Wushu Sanda branşında ortalama 45 ile 50 arasında bir spor sporcuya sahip olduk. Wushu Sanda Çin kökenli bir branştır. Eski ismi Kung Fu yeni ismi Wushu olarak Çin bunu dizayn etti. Ring sporudur. Kapalı boks eldiveniyle beraber, korumalıklarıyla maçı olan, şehirlerarası, Türkiye Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası vardır. Bu branşı Kırklareli’ne kazandırmaya çalıştık, çalıştırıyoruz. Sporcularımızı çalıştırıyoruz, eğitiyoruz. Kırklareli’nde şahlandırmaya hevesliyiz” dedi.
Antalya’dan
madalya
alarak
döndük
Danışman sözlerinin devamında Kırklareli’nde ekibi ile gittikleri Antalya’dan madalya ile döndüklerini söyleyerek, “Kırklareli’ne wuşhu’u vizeden getirdik. 6 aydır biz Kırklareli İl Gençlik spor tesislerinde antrenman yapıyoruz. Bu 6 aylık süreç de 5–15 Şubat arasında Antalya’da yapılan yarışmaya 10 sporcu ile katıldık. 4 madalya aldık. 2 üçüncülük, 2 ikincilik aldık. Antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Wuşuh hakkında hedefimiz, bu spor dalını Kırklareli’ne tanıtmak. Aynı zamanda Kırklareli’nde ilgi günden güne artmaya başlıyor. Bazı düşünceler var biz şampiyonluk için sporcu değil her şeyden önce disiplini, faydalarını insanlara ne kadar olduğunu aktarmaya çalışıyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol