YORUMSUZ

Kendi arsivimde bulunan 18 Haziran 1919 Çarsamba günlü "Istiklâl Savasi Gazetesinin 3. sahifesinin sag alt kösesinde bulunan haberi aynen (Milliyet eki) yayinliyor, ve taktiri size birakiyorum. Benim dikkatimi çekti. Belki sizinde dikkatinizi çeker.. "LÜBNAN TÜRKIYE'DEN HARP TAZMINATI ISTEDI "Lübnan'in Terakki" si Cemiyeti Baskani Naum Mikarzel Paris'a sulh konferansina bir muhtira yollamis, Lübnan için yalniz Fransiz mandasini istemistir.
Diger yandan Naum Mikarzel, Cihan Harbi'inde Türkiye'nin "yaptigi hasara" karsilik olarak,Türklerin kendilerine tazminat ödemeleri gerektigini de iddia ederek bu yolda sulh konferansinin karar almasini da talep etmistir.
Bu zat ayni muhtirada "Suçlu Türkler'in de muhakeme edilmesi için kendilerine teslim edilmelerini istemektedir" diye haber bitiyor.
Istiklâl Savasi Gazetesi'nin ayni sayfalarinda ki basliklar ise söyle Mustafa Kemal'in çagrisi "Ülkenin Kurtarilmasi için Milli Birlik Kurulmalidir." - Izmir'de halk heyecan içinde. -Vali Kambur Izzet Menemen katliamina iliskin haberlerin yalanlanmasini istiyor. -isgal kuvvetleri kumandani Yunanistan'dan acele yardim istiyor. -Gibi haber basliklarinin arasinda birde ilan var. ilan 6. sahifede bulunmaktadir. O tarihlerde böylesi bir ilan da ilginçtir. insanlar vatan, bayrak, namus ve kurtulus savasi verirken o tarihlerde her zamanki gibi bazi insanlarda nelerle ugrasiyorlar.ilan aynen söyledir.
Sinirli Hanimlarin Dikkatine (Resimli ilan)
Mütehassis Doktor Rüstü Recep Tedavihanesinde sinir zaafi, yürek çarpintisi, Uykusuzluk, muannit basagrilari ve sair Her nevi agrilar, felçler, mide ve barsak ataletinden mütevellit suihazimlar, kabzi muanit elektrik tatbikati, elektrik duslari, elektrik masaj vesaire ile tedavi edilir." diyor. Resimli ilan yan taraftadir. Bu yazimin yorumu size aittir.
Hosçakalin.
mustafaermis@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol