Ülkemiz bir felaket yasamiyor ama felaketler her an basimiza gelebilecek sekilde pusuda bekliyor. Düsman her vesileyle tarihin derinliklerinde kalmis yaralari kasiyor, sorunlari gündeme tasimaya çalisiyor. Bunun için zaman kolladigi gözden kaçmiyor.
Türkiye'nin düsmani, düsmanlari kimlerdir? Bir ülkenin en büyük ve öncelikli düsmani kendi içinde büyütüp yasattigi ruhsuzluk, tembellik ve cehalettir. Bunlar silahli düsman degildirler, fakat silahli düsmandan daha tehlikelidirler. Insanlari ayakta bitirip ise yaramaz hale getirirler. Ortada dolasan insanlar, bir arada yasayanlar, toplumu meydana getirenler vardir fakat Hz. Muhammed'in dedigi gibi; Bunlar KARA KALABALIK'tan ibarettir. Bu yapida insanlarla, toplumlarla bir yere gitmek, bir hedefi yakalamak, bir büyük davayi kazanmak çok zordur. Çünkü; Toplumsal ruh yoktur, vücut tembeldir. Ne yapacagini bilmez haldedir.
Türkiye'nin iki tür düsmani vardir. Biri içerde, digeri disarda. Içerdeki ile disaridaki zamani geldigi vakit anlasabilirler. Bu görülmüstür. Atatürk Gençlige Hitabesi'nde buna isaret etmekte, uyanik olunmasi gerektigine dikkati çekmektedir. Çünkü geçmiste ve hatta yakin zamanlarda Türk halk bu tür teslimiyetçileri görmüstür. Ülkesinin çikarlarini savunamiyan acizleri, yabancidan aldigi bir aferin ile bir teneke su içenleri tanimistir. Hiç degilse Osmanlilarin yikilis döneminde, milli mücadele yillarinda bunlari okudugu tarih sayfalarinda görmüstür. Sahsi çikarini ülkenin çikarinin üstünde ve önünde tutanlar her zaman olmustur. Saldirganlarla, isgalcilerle kader birligi edenler görülmüstür. Bugün komsumuz Irak böyle bir durumu yasamaktadir. Amerikan usaklari Irak'in gelecegine ve gelirlerine hakim olmaya çalismaktadirlar. Hatta çikarlari için Irak'in bölünmesini bile istemektedirler. Bunlar gelecekte Irak'in acilari, göz yaslari ve yitirdigi degerler üzerinde saltanat sürmeyi düslemektedirler. Bizim milli mücadelemizde Halifeciler, sultancilar, Padisahcilar, mandacilar ve Mustafa Kemal'e karsi olanlar böyle yapmadilar mi? Ülkenin içinde yirminin üstünde isyan çikartmadilar mi? " Bizi bir süre büyük bir devlet idare etsin" demediler mi?
Bugün Türk Halki iç ve dis düsmanlarini dünden daha iyi tanimak zorundadir. Zira onlar dünden daha usta, daha becerikli, daha bilgili ve bilinçlidirler. Derslerine, ev ödevlerine iyi çalismislardir. Kaldi ki bu asamada onlarin hangi kilikta olduklarini bilmek çok zordur. Peki bu baglamda ne yapmak lazimdir?
Süphesiz yurtseverlik kimsenin tekelinde degildir. Az veya çok herkes ülkesini, ulusunu sever, onlarin bir parçasi olmaktan büyük keyif alir. Ama bu yeterli degildir. Sartlar gerektiginde ülke bizden daha büyük bir yurtseverlik, daha büyük bir fedakarlik isteyebilir. Buna hazirlikli olmak için bir potansiyele (gizli güce) sahip olmamiz gerekir.
Bugün ülkemizin gelecek zamanlarini kapsayan çok kritik bir dönem vardir. Avrupa Birligi ile baslayan müzakereler dosyasinda Türkiye'nin kabul edemeyecegi konular bulunmaktadir. Amerika ile dostlugumuz saglikli degildir. Yunanistan Ege ve Kibris'ta bizi zor duruma düsürecek Veto Hakki'ni elinde bulundurmaktadir. Bölünmüs bir Irak ve Amerika'nin üstlendigi bir Ortadogu her zaman tehlike yaratacak bir cografya bölgesi olmustur. Bu nedenle Türkiye Caydirici Bir Güç'e sahip olmak, ekonomisini düzlüge çikarmak, ülke içinde birlik, dirlik, düzen ve dayanisma içersinde bulunmak zorundayiz. Bu maksatla ulusal ruhu uyanik tutmak, yurttaslari tehlikeler konusunda hazirlikli bulundurmak ve bu baglamda bilgilendirmek zarureti vardir. Artik dostumuzu düsmanimizi ayirt etmek zamani gelmistir. Dost bildiklerimizin çok zaman dost olmadiklari anlasilmistir. Dis politikalarimizin Ebedi Dostluk yerine Ebedi Menfaat esasina göre ele alinmasi lazimdir. Velhasil kendimizi tehlikelerle dolu bir gelecege hazirlamaliyiz. Kendi içimizde kavgali, tartismali olmanin demokrasiyi degil ayrismayi isaret ettigini unutmamaliyiz. Cumhuriyetin oturmus, bir gelenek yaratmis kurumlariyla oynamak sakincalidir. Bu nedenle herkes aklini basina almali, ülkenin tekerine çomak sokmamalidir. Atatürk'ün bizi gözetledigi unutulmamalidir.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol