Bu sezon bir üst lig hedeflerine bir adım daha yaklaşan ve umutları her yeni sezonda bir kademe daha artan 2. Lig temsilcimiz Kırklarelispor, altyapıda ciddi çalışmalar yapacak. Bu kapsamda 04 Haziran 2016 tarihinden itibaren Yaz Okulları'nın açılışını gerçekleştirecek olan yeşil beyazlı ekip, kayıt yaptıran ve seçilen öğrencileri sporcuları kategorilerine göre ayırarak 1 yıl eğitecek ve altyapıya kazandıracak
2015-2016 sezonunu geride bırakan ve 01 Temmuz 2016 tarihine kadar istirahata çekilen 2. Lig temsilcimiz Kırklarelispor'da gözler altyapıya çevrildi. Geçtiğimiz dönemlerde altyapının bir türlü istediği noktaya gelememesi ve altyapıdan A Takıma oyuncu kazandırılamaması üzerine, yeni bir proje için kollar sıvandı. Bu bağlamda, Yaz Okulları'nın süresi 12 aya çıkarılacak ve yaş grubu, mevki, fizik gücü ve atiklik gibi birçok kategoride değerlendirilecek olan yeni yetenekler, bu sınavları geçtikten sonra Altyapı Takımları'na kazandırılacak.
"Altyapı takımlarımızın gücü çok fazla artacak"
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, "Altyapılarımızın durumu bizi düşündürüyordu. Alınan kötü sonuçlarda hiçbir sporcunun suçu yok. Başarıya giden yolda planlı ve programlı çalışma çok önemli. Bu bağlamda bizler de altyapımıza kazandıracağımız oyuncularımızı, önümüzdeki yıl itibari ile 12 aylık bir eğitimin ardından altyapı takımlarına kazandıracağız. Şöyle ki; yaş, boy, kilo, mevki, fizik gücü, yetenek gibi birçok kategoride değerlendireceğimiz ve eğitime alacağımız sporcuları, uygun oldukları altyapı takımına kazandırarak, altyapı takımlarımızın özellikle Gelişim Ligleri'ndeki yerini daha da iyi noktalara getirmelerini sağlayacağız" dedi.
Can, 2017-2018 sezonunda Kırklarelispor'un altyapı takımlarının ayrıcalıklı bir yere geleceğini ve bundan sonraki süreçte altyapıdan A Takıma çok daha fazla sporcu kazandırılacağını bildirdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol