21 Nisan'da yapilacak olan kongrede tek listeden seçime girecek olan Ak Parti Il Baskan adayi Hüsmen Terkin, düzenledigi tanisma yemeginde birlik ve beraberlik çagrisini yineledi. Terkin, Il Baskani sifatini tasimak yerine "Hüsmen Aga" olmayi tercih ettigini de kaydetti.
Ak Parti Il Baskanligi'nda 21 Nisan'da yapilacak olan Il Kongresi heyecani öncesinde, Basbakan Recep Tayip Erdogan'in ismini onayladigi tek listeden aday Hüsmen Terkin geçtigimiz Pazar aksami, parti delegelerine bir tanisma yemegi düzenledi.
Katilimin oldukça büyük oldugu yemege; Ak Parti Kirklareli Milletvekili Åzenol Gürsan, Istanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Parti Il Baskani Emin Tunç, Il Baskan adayi Hüsmen Terkin, Merkez Ilçe Baskani Hamit Orakçi, eski Belediye Baskan adayi Cengiz Bagdan, Ilçe Baskanlari, Belediye Meclis Üyeleri, Il Genel Meclis Üyeleri ve çok sayida partili katilim gösterdi.
Saat 20.00'da baslayan yemegin açilis konusmasini Ak Parti Il Baskani Emin Tunç gerçeklestirdi. Tunç konusmasinda sunlari kaydetti;
"Hakkinizi helal edin"
"14 ay boyunca Ak Parti Kirklareli Il Baskanligi görevini üstlendim. Eksigiyle, fazlasiyla bu görevi ifa etmeye çalistim. Tüm partili arkadaslarimin bu dönemde büyük destegini gördüm. Insallah bundan sonra da Allah yolumuzu açik edecektir. Benim tek amacim vardi; Tüm Ak Parti Kirklareli camiasini bir arada tutmak ve yine Ak Belediyecilik anlayisini Kirklareli'ne kavusturmakti. Bugün yine ani hedefe dogru ilerliyoruz. Ben bugüne kadar bu düsünce ile partililerimize bir agabeylik yapmaya çalistim.
Bilindigi gibi önümüzdeki Cumartesi günü il Kongremiz yapilacak. Yapilacak olan kongrede Sayin Genel Baskanimiz Recep Tayip Erdogan'in belirledigi Hüsmen Terkin kardesimizin önderligindeki liste ile seçime çikilacak. Ve bu yönetim kadrosuyla insallah Kirklareli'de Ak Partiyi önümüzdeki yerel seçimlere hazirlayacagiz. Sizlerle çalistigim süre içerisinde herhangi bir partili arkadasima karsi hatam, kusurum olduysa hakkinizi helal edin. Verdiginiz destekten ötürü de çok tesekkür ediyorum. Ama asla bu isi burada birakmiyoruz, çalismaya kaldigimiz yerden devam edecegiz. Durmak yok, yola devam."
"Kirklareli ayaga kalkmali"
Daha sonra mikrofona Il Baskan adayi Hüsmen Terkin davet edildi. Terkin "Burada daha önce görev yapmis Il Baskanlarimizin hepsi bizim agabeylerimiz olacak insallah. Biz onlarin bilgi birikiminden bu zamana kadar Kirklareli'ne vermis olduklari emeklerinden faydalanacagiz. Ve degerli ilçe baskanlarimiz ile birlikte Kirklareli'ne Belediye seçimlerinde mührümüzü vurmak için geliyoruz. Tüm Anadolu'nun gördügü hizmetleri ne yazik ki Kirklareli insanina, Trakya insanina yasatamamanin üzüntüsü içerisindeyiz. Artik sira Kirklareli'nde. Kirklareli ayaga kalkmali. Kirklareli kendine gelmeli. Özledigi hizmeti artik kendi istemeli. Siz istemezseniz, kimse vermez. Siz çalismazsaniz, size kimse vermez. Öyleyse zaman bu zamandir. Daha önce görev yapmis Il Baskanlarimiza sesleniyorum; 21 Nisan itibariyle Il yönetim kadromuzda hep beraber görev yapacagiz. Biz ayrim yapmayacagiz. Biliyorsunuz "Aga" koruyan, yol gözeten demektir. Ben Il Baskani olmayacagim, ben Hüsmen Aga olmaya çalisacagim.Önümüzde Belediye seçimleri var. 21 Nisan'dan itibaren Yönetim Kurulumda olan arkadaslarimi çok yoracagim. Bunu hep birlikte basaracagiz" dedi.
Ak Parti Milletvekilleri Hüseyin Bürge ve Åzenol Gürsan yaptiklari konusmalarda hükümetin istikrar politikasindan ve çalismalarindan bahsettiler. Milletvekilleri 21 Nisan'da yapilacak olan Il Baskanligi kongresinde, tek aday olan Hüsmen Terkin'e de sahip çiktiklarini dile getirdiler ve Kirklareli'nin bu deneyimli siyasetçiden yaralanacagini söylediler.
Yapilan konusmalarin ardindan yemek daha sonra canli müzik esliginde sürdü.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol