1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, Kırklareli İl Genel Meclisi Üyesi Yeşim Girgin de bir açıklama yaptı. Girgin, “Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı ülkemizde, tüm bu olayların sona ermesini ve kadının toplum içindeki statüsünün yükselmesini temenni ediyoruz” dedi
Ülkemizin son yıllarda en önemli problemi olarak göze çarpan kadına şiddet konusu, her geçen gün daha da ileriye gidiyor. Bu bağlamda 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına yönelik şiddeti kınayan Kırklareli İl Genel Meclisi Üyesi Yeşim Girgin, konunun tamamen çığırından çıktığına vurgu yaptı. Kasım ayı birleşimlerinin 18. Toplantısında gündem dışı olarak söz alan Girgin, kadına şiddetin hemen her yerde olduğunu, son yıllarda ülkemizde çok fazla artığını bildirdi. Girgin, geçtiğimiz yıl da mecliste 25 Kasım günü aynı konunun gündeme geldiğini, o günden bu güne hiç birşeyin değişmediği belirtti.
“Kadına yönelik şiddet son bulmalı”
Girgin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Değerli İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarım. Her yıl konuşuyoruz, bugün de aynı güne geldik ama değişen hiçbir şey olmadı. Bugün 25 Kasım Dünya Kadına Şiddete Hayır Günü. Gün ve gün daha da büyüdüğünü görüyoruz ya da hep vardı da şimdi daha fazla medya ve basın önünde daha fazla önemseniyor ve duyuluyor. Bugünün önemi tabi ki sadece bugün değil, her zaman bayanlarımız, beylerin hanımı olmaları.
Cengiz Han’ın dediği gibi; “Ben Hansam, bu da Hanımım” demiş ve hanım kelimesi o şekilde dile gelmiştir. Bu bizim kültürümüzde, Türk kültüründe bu şekilde olduğunu biliyoruz. Tabi kadına şiddetin Batılısı, Avrupalısı, Doğulusu diye bir şey yok. Her yerde bir şekilde bu yaşanıyor. İnşallah bundan sonraki yıllarda bunların azaldığını, olmadığını görürüz. Bugünü arkadaşlarımız ve hep birlikte meclis olarak Şiddete hayır, kadınlarımız ölmesin.”
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol